Estudiar a les Universitats de Catalunya Generalitat de Catalunya. Consell Interuniversitari de CatalunyaUniversitatsCatalunya Turisme
Imprimir ContactarMapa web Castellano | English | Français
Viure
Inici
Estudiar
Els estudis

Què i per què estudiar a les universitats catalanes?

Beques i ajuts

Per estudiar a les universitats de Catalunya, l'Administració de la Generalitat de Catalunya i de l'Estat ofereixen tot un seguit d'ajuts i beques. Les universitats i d'altres institucions del país d'origen, també poden oferir-ne.

Beques de les universitats catalanes

Cadascuna de les universitats de Catalunya posa a l'abast una borsa de beques i ajuts pròpia.
Les convocatòries i sol·licituds per participar en el procés d'obtenció d'una beca són independents d'altres organismes i les gestiona i atorga directament la universitat a la qual s'està matriculat o interessat a cursar estudis, d'acord amb les directrius i criteris marcats per cada centre.
Per obtenir més informació es pot consultar el web de la universitat on s'anirà a estudiar.

 • Beques de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca
  El Departament d'Educació i Uniersitats delaGeneralitatde Catalunya compta amb l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca(AGAUR) que s'encarrega d'informar, gestionar i tramitar la informació de bequesi ajuts als estudiants universitaris i investigadors matriculats a les universitatsde Catalunya.
  Aquest òrgan constitueix el punt de referència bàsic en l'assessorament i gestió del finançament dels estudis universitaris i de recerca per a tots els interessats a realitzar estudis universitaris totals o parcials a Catalunya.
 • Institut d'Estudis Catalans
  L'Institut d'Estudis Catalans convoca borses d'estudi per a investigadors estrangers que vulguin fer recerca sobre qualsevol aspecte de la cultura catalana.
 • Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació
  El Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació convoca les beques següents:
  • Beques per a estrangers per a estudis de llengua i cultura i recerca hispànica a Espanya.
  • Beques per a estrangers per a estudis de postgrau, doctorats i postdoctorats a Espanya.
  • Beques per a estrangers i espanyols de cooperació cultural a Espanya i l'exterior.
  • Beques d'investigació a Espanya per a hispanistes estrangers. Els interessats cal que s'informin a les ambaixades o consolats d'Espanya a l'estranger.
  • Beques per a estrangers per a l'ampliació d'estudis, la recerca i per a cursos d'estiu a centres superiors espanyols; les sol·licituds d'aquestes beques cal gestionar-les des de l'organisme competent de cada país, que és qui també estableix el termini de presentació.
 • Ministeri de Treball i Immigració
  El Ministeri de Treball i Afers Socials convoca les anomenades BequesReina Sofia, per a immigrants espanyols, cònjuges o fills que desitgin realitzar o continuar estudis de pregrau o postgrau en centres d'ensenyament superior espanyols. Els interessats cal que s'informin en els consolats o ambaixades d'Espanya.

Beques específiques per nacionalitats

Estudiants espanyols

 • Beques del Ministeri d'Educació
  El Ministerio d'Educació espanyol convoca cada curs acadèmic un conjuntde beques i ajuts a l'estudi per a l'alumnat universitari de qualsevol grau.La diversitat de les beques varia en funció de la convocatòria.

Altres beques:

 • Beques Faro
  El projecte Faro és un programa de beques per a estudiants universitaris dels últims anys de carrera.
  Faro promou la realització de pràctiques en empreses europees dins del marc del programa Leonardo da Vinci de la Unió Europea.
 • Beques Argo
  El projecte Argo es desenvolupa dins del marc del programa europeu de mobilitat Leonardo da Vinci. Està adreçat a titulats universitaris de qualsevol universitat espanyola pública o privada.
  A més, moltes entitats financeres ofereixen crèdits i préstecs amb facilitats per a l'inici, la continuació i/o l'ampliació dels estudis universitaris.

Estudiants de la Unió Europea

Totes les universitats de la Unió Europea ofereixen beques als seus estudiants per afavorir la mobilitat i l'intercanvi cultural. Així mateix, hi ha diferents programes (Leonardo da Vinci i Sòcrates-Erasmus) de mobilitat d'estudiants i personal acadèmic. En aquests casos, cal informar-se a la universitat d'origen.

A més, el Parlament Europeu disposa d'una borsa d'ofertes per a estudiants i titulats que desitgen participar fent-hi estades de pràctiques de curta i/o llarga durada.

Estudiants de l'Amèrica Llatina

Estudiants nord-americans

 • Beques Fulbright
  Les beques de la Comissió Fulbright formen part del Programa d'intercanvi entre l'Estat espanyol i els Estats Units d'Amèrica i van adreçades als titulats superiors espanyols i nord-americans que volen ampliar els seus estudis a universitats d'ambdós països, participant en programes de doctorat o cursos de màster i postgrau.

Última actualització: 17/02/2010
Revisat: 17/02/2010

EnrereEnrere    ImprimirImprimir    Enviar a un amicEnviar a un amic