Has seguit la següent ruta   Inici   Índex Acords de Govern    Desplegar menú
  Llei de barris  
La Generalitat destina 25 milions d’euros als primers ajuts de la Llei de barris

El Govern ha autoritzat l'Institut Català del Sòl a formalitzar una operació de finançament per un import de 25 milions d’euros, que es destinaran als primers ajuts a municipis previstos en la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial.

La Llei de barris, impulsada pel Govern i aprovada pel Parlament el maig de 2004, respon a una de les prioritats de la Generalitat: la intervenció integral de barris amb l’objectiu d’evitar-ne la degradació i millorar les condicions dels ciutadans que hi resideixen. Aquesta intervenció global comporta aspectes com la rehabilitació física, la sostenibilitat ambiental, el benestar social i la dinamització econòmica.

Aquesta Llei estableix la creació del Fons de foment del programa de barris i àrees urbanes d'atenció especial, un instrument de col·laboració institucional i financera de la Generalitat amb els projectes d'intervenció que vulguin emprendre els diversos municipis. La contribució del Fons al finançament de les actuacions s’estableix en cada cas segons els projectes presentats.

El desembre de 2004, la Generalitat va adjudicar les primeres subvencions a 13 projectes i, el març passat, va obrir la segona convocatòria. Les actuacions d’ambdues convocatòries suposaran una inversió d’uns 398 milions d’euros. Mitjançant la Llei de barris, es preveu que en els propers anys s’iniciïn projectes amb una inversió de 600 milions d’euros. 


i Document ampliat de l'acord (PDF)
imprimir 
Avís legal | Sobre el web | © 1995-2008 Generalitat de Catalunya