Has seguit la següent ruta   Inici   Acords de Govern    Desplegar menú
  Turisme a les Terres de l'Ebre  
Aprovada una injecció d’1,4 milions d’euros per a dinamitzar el turisme a les Terres de l'Ebre
El Pla de Dinamització Turística comptarà també amb l’ajut del ministeri d’Indústria, els consells comarcals i els ajuntaments implicats

El Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat té previst aportar 1,4 milions d’euros al Pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre per impulsar l’atracció turística d’unes comarques amb un gran potencial. El Pla suposarà una inversió total de 4,2 milions d'euros, aportats també pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, els consells comarcals i els ajuntaments implicats de les quatre comarques: el Montsià, la Terra Alta, el Baix Ebre i la Ribera d'Ebre.

El Pla té per objectiu actuar en una zona que gaudeix d'un gran potencial d'actius turístics. Les actuacions es concreten en la creació de diferents eixos vertebradors amb un abast transversal que permetrà oferir productes turístics dins d’un mateix territori. 

Entre aquestes actuacions destaquen la consolidació de la Via Verda corresponent a l'antiga línia ferroviària de la Val de Zafan o la recuperació del Camí de Sirga, un antic traçat que utilitzaven els sirgadors per remuntar el riu. Aquest camí natural servirà d'eix per implantar sobre el seu recorregut les rutes culturals i monumentals que sorgeixen dels pobles que, al llarg de la història, han fet estada en el territori i que han tingut l'Ebre com a nexe d'unió (art rupestre, ibers, templers, hospitalers i renaixement, entre d'altres).

D’altra banda, també està previst desenvolupar els Espais de La Batalla de l'Ebre i l'empremta que va deixar la Guerra Civil en tot el territori de les Terres de l'Ebre. Aquests testimonis materials, documentals i de memòria popular dotaran de contingut aquesta ruta.

El Pla vol fomentar el turisme actiu als ports de Beseit i al Delta de l'Ebre, aprofitant els recursos que ofereixen els dos Parcs Naturals i, pel que fa a la costa, busca la desestacionalització i la diversificació.


i Document ampliat de l'acord (PDF)   
Envia aquesta notícia  
imprimir 
Avís legal | Sobre el web | © 1995-2008 Generalitat de Catalunya