Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Actualitat

L'actualitat de gencat, quan i on vulgueu
Envia per correu
Inici > Actualitat
Divendres, 14 de març de 2008 - 14:00h

Inici de la prohibició de fer foc al bosc


En cas de foc truqueu al 112
En cas de foc truqueu al 112

Enguany s'avisarà per SMS a qui disposi d'autorització per fer-hi foc quan pel risc d'incendi no es puguin fer fogueres

Des del 15 de març fins al 15 d'octubre no es pot encendre cap foc en terreny forestal. Aquesta prohibició, que recull el Decret 64/1995, té com a objectiu prevenir els incendis forestals:

  • En els terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

  • Especialment, no es poden cremar restes de poda, d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni altres de relacionats amb l'apicultura.

  • Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataguspires.

  • Queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Quan les circumstàncies meteorològiques siguin de risc alt, molt alt o extrem, el Departament de Medi Ambient i Habitatge pot establir mesures extraordinàries i prohibir encendre qualsevol tipus de foc.

En els casos en què es prohibeixi fer fogueres, el Cos d'Agents Rurals n'informarà, a partir d'ara via SMS, totes les persones que tinguin permís per fer foc.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya